Beschrijving

Het studentenhuis ligt in een wandelpark van tien hectaren (vlakbij de campus Exacte Wetenschappen) en wil de studenten helpen om op een ernstige manier in een rustige en kwaliteitsvolle sfeer te studeren.

Geëngageerde presidiumleden zorgen voor een ruime waaier van sportieve, culturele en andere initiatieven. Er zijn sfeerbeelden te vinden op hun instagram pagina, en voor meer info kan u terecht op de website van het presidium.
Instagram presidium Website presidium

Er zijn 159 éénpersoonskamers, 23 douches, 2 goed ingerichte keukens en 2 eetzalen. Elke kamer is rechtstreeks aangesloten op CampusNet (KU Leuven) met toegang tot internet en e-mail. Je kan gebruik maken van een tv-zaal met leeshoek, een bib, muzieklokalen, en voldoende lokalen om in stilte te werken. Activiteiten kunnen buiten plaatsvinden op de basket-, voetbal- en tennisvelden. In de kerk kunnen studenten bidden en bezinnen, en elke zondag vindt er een misviering plaats. Er zijn fietsenstallingen en er is ruime parkeergelegenheid voor wagens.

In Lerkeveld bieden we meer dan enkel een kamer. Studenten nemen deel aan het huisprogramma. Meer info hierover vindt u op de pagina 'Modules en vrijwilligerswerken'. Wie geïnteresseerd is in een kamer moet een inlichtingenformulier invullen én een motivatiebrief schrijven. Meer info is te vinden bij het onderdeel 'Bezoek en inschrijven'. Modules en vrijwilligerswerk Bezoek en inschrijven