Welkom op Lerkeveld

niet zomaar een studentenhuis...

Beste student,
Welkom op Lerkeveld, een huis met een rijke geschiedenis. Dat merk je aan de verschillende gemeenschappen die hier samenwonen en -komen: studenten in de Noord- en Zuidvleugel, jezuïeten in het voorhuis. Wekelijks lopen hier ook vele gasten in en uit voor een bezoek of bezinning, een vergadering of congres, een boek uit de bibliotheek van pater Monden (+), enzovoort. Je merkt het: dit is een open en gastvrij huis.
In Lerkeveld bieden we meer dan alleen maar een kamer. We willen studenten de gelegenheid bieden de studie te kaderen in een bredere humane vormingscontext door het aanbieden van een 'huisprogramma'. Dit huisprogramma steunt op drie belangrijke pijlers uit onze samenleving: de sociale, de culturele en de religieuze/spirituele. Binnen die drie pijlers worden een aantal modules en seminaries aangeboden waarvan je er per jaar minstens één volgt.
Als student ben je in dit grote huis niet alleen. De 'Lerkies' hebben sinds jaar en dag een goeddraaiend presidium. Iedere gang heeft een gangverantwoordelijke. Daarnaast is er de directeur voor technische en andere vragen: Dhr. Dirk Van Tricht. Voor het huisprogramma is Pater Walter Ceyssens s.j. verantwoordelijk.

Geïnteresseerd in Lerkeveld voor het academiejaar 2024-2025?

Schrijf je dan in vanaf 16 maart via de inschrijvingspagina.
Bezoek en inschrijven
Je kan ook een kijkje bij ons nemen tijdens de Opendeurdagen van 23 maart en 6 april 2024, telkens tussen 10:00-12:00 en 13:30-16:00. Je krijgt dan meer uitleg over het reilen en zeilen van onze residentie, met een gratis rondleiding door studenten.
Of bekijk ook de video van de digitale rondleiding hieronder. Gemaakt door de Lerkies zelf!

Contactinfo

Directeur: Dirk Van Tricht
direkteur.ftc@gmail.com
+32 497/45 45 43

Meer contactinfo